/ istock
Опасният ураган "Хелън" достигна Флорида и донесе със себе си порои и силни ветрове. Много домове са наводнени, дори и в райони, които се смятаха за безопасни - като Тампа бей.

Но един мъж намери уникално решение на проблема си, когато всекидневната му остана под 1.2 метра вода. 
  Мат Хелър реши да се покатери на своя лилав каяк, плаващ в средата на хола му.

От плавателното средство Хелър сподели клип в социалните мрежи и даде интервю за CNN на светлина от свещи, понеже токът му спря:




“Бурята започна много бавно, но изведнъж просто ни връхлетя. Водата “дойде от нищото” и покри всички мебели, врати и прозорци. За около час и половина се изкачи на около четири фута (1.2 м). Спрямо нашите приливи и отливи водата ще продължи да се покачва до около 3:00 сутринта (20:00 българско време), така че стискаме палци лодката да остане непокътната. Току-що ни спря и токът. Имаме някакви батерии, така че се надяваме, че това ще ни стигне”.

Хелър казва, че е изненадан, че бурята е ударила залива Тампа толкова силно и толкова внезапно, особено след като цял ден времето е било хубаво.

“Лилавият каяк беше моят план за бягство, в случай че нещата станат твърде опасни. Не мислех, че ще ми потрябва в хола ”, смее се Хелър.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
CNN