/ ThinkStock/Getty Images
Унгарската полиция временно затвори границата със Сърбия, след като голяма група мигранти се появи там и поиска да бъде пусната, информира АФП.

Това се случва седмица, след като 60-70 души се опитаха да влязат в Унгария през нощта на друг сръбски граничен пункт, подтиквайки служителите от службите за сигурност да изстрелят предупредителни изстрели във въздуха.

Премахнаха последния неразрешен мигрантски лагер в Париж (ВИДЕО)

Унгарската полиция отчита рязко увеличение на опитите за преминаване на южните граници на страната от декември.

Сръбски граничен полицай потвърди, че "около сто мигранти" са в зоната между Сърбия и Унгария, настоявайки унгарските власти да ги пуснат. Той добави, че са мирно настроени и отказват да дадат подробности за това как са стигнали до граничната зона.

Гърция се готви да построи 20 нови центъра за бежанци

"Действията ни са мирни. Искаме да ни бъде разрешено да продължим пътя си към Западна Европа", каза мъж пред новинарския сайт HVG.hu.

Някои от групата заявиха, че са от Сирия, Афганистан и Йемен и че ще останат в района между двете граници, докато не бъдат пуснати. Плакати в ръцете на някои мигранти, гласят „Ние сме просто бежанци, а не престъпници“ и „Оставете ни да пресечем“.

Стрелба спря нелегални мигранти да влязат в Унгария

Съветник на унгарския министър-председател Виктор Орбан заяви миналата седмица, че през миналия месец са направени повече от 3 400 опита за преминаване на южните граници на страната, в сравнение с няколкостотин месечно миналата година.
БГНЕС