Украйна съобщи за нова нощна атака от страна на Русия - с 35 дрона "Шахед" иранско производство, 34 от които са били свалени, предаде Франс прес.

Нападенията са извършени "на вълни" в течение на нощта, като са били предприети от Чауда (на окупирания полуостров Крим), от град Приморско-Ахтарск (на източния бряг на Азовско море) и от град Курск, който се намира близо до северната граница на Украйна, съобщиха украинските военновъздушни сили в платформата "Телеграм". Те уточниха, че 34 от 35-те безпилотни апарата са били свалени, но не съобщи за жертви или щети.

Русия атаки Украйна с дронове и ракети почти всяка нощ. Киев обвинява Москва, че се опитва да тероризира цивилното население и да руши енергийната му инфраструктура, за да остави хората на тъмно и студено, както направи миналата зима. Оттогава обаче Украйна укрепи системите си за противовъздушна отбрана със западни оръжия, които й дават възможност да унищожава повечето от изпратените от Русия дронове камикадзе и ракети, отбелязва АФП.

Агенцията припомня, че по същото време миналата зима милиони хора бяха без ток в студовете - нещо, което Украйна иска на всяка цена да избегне тази година.
Десислава Иванова/БТА