Уилям и Кейт поднесоха цветя пред мемориала за 11 септември в Ню Йорк
Уилям и Кейт поднесоха цветя пред мемориала за 11 септември в Ню Йорк / снимки: Guliver/Getty Images

Принц Уилям и съпругата му Катрин поднесоха цветя пред Националния мемориал за 11 септември в Ню Йорк

Принц Уилям и съпругата му Катрин поднесоха цветя пред Националния мемориал за 11 септември в Ню Йорк по време на третия и последен ден от официалната си визита в САЩ, предаде Франс прес.

Принц Уилям вчера се срещна с американския президент Барак Обама във Вашингтон, а освен това херцогът и херцогинята на Кембридж се срещнаха с кралете на ар енд би музиката Джей Зи и Бионсе в Ню Йорк.

Уилям и Кейт поднесоха цветя пред мемориала за 11 септември в Ню Йорк
netinfo

Днес в дъждовното време в Ню Йорк Уилям и Катрин носеха чадъри, докато поднасяха цветя пред мраморния мемориал, преди да посетят музея, в който е съхранен споменът за около 3000 жертви на атентатите на "Ал Кайда" през 2001 г. Сградата е построена върху основите на бившите кули близначки на Световния търговски център.

Уилям и Кейт поднесоха цветя пред мемориала за 11 септември в Ню Йорк
netinfo
Херцогинята на Кембридж бе облечена с палто в червеникав цвят на луксозния британски лейбъл "Мълбери", за което наблюдателите отбелязаха, че струва 2355 долара. Катрин, която е бременна в петия месец с второто си дете, носеше семпла прическа.

Планирано е по-късно двойката да посети редица благотворителни организации, да участва в парти, посветено на британски таланти, и да посети Емпайър стейт билдинг. Уилям и Катрин ще участват също в празненство в музея "Метрополитън", посветено на 600-годишнината на университета Сейнт Андрюс в Шотландия, където те са следвали и са се запознали.

Източник: БТА