Собственикът на Twitter, американският предприемач Илон Мъск, заяви, че социалната мрежа е започнала да блокира фалшиви акаунти, така че потребителите може да усетят намаляване на броя на последователите.

Мъск отлага платеното удостоверяване на профили в Twitter

"В момента Twitter изтрива много спам и фалшиви акаунти, така че може да намалеят броят на последователите ви", написа Мъск в Twitter.

По-рано Мъск съобщи, че фалшивите акаунти в Twitter ще бъдат блокирани. Той също така добави, че социалната мрежа е решила да отложи възобновяването на продажбата на абонаменти, докато ръководството на онлайн платформата не се увери, че може да предотврати опитите на потребителите да се представят за други хора.

В края на октомври предприемачът Илон Мъск окончателно приключи придобиването на Twitter за 44 млрд. долара. Той обеща да либерализира редакционната политика на социалната мрежа, която е много критикувана за силната цензура, и да създаде съвет за модериране на съдържанието, а докато съветът не заработи, да не взема глобални решения относно редакционната политика или възстановяването на блокирани акаунти.

Twitter възстанови акаунта на Тръмп

Мъск също така предупреди, че социалната мрежа "ще прави много глупости" в близко бъдеще. Компанията възнамерява да "запази това, което работи, и да промени това, което не работи".

БГНЕС