/ Gulliver/Getty Images
Годеницата на убития в саудитското консулство в Истанбул журналист Джамал Хашоги ще бъде неотлъчно охранявана през цялото денонощие, съобщиха турски медии.
 
Служебната охрана на Хатидже Дженгиз ще се осигурява от Истанбулското валийство. Решението да й бъде осигурена охрана е било взето по искане на Хатидже Дженгиз, която е турска гражданка. Тя подала в истанбулското валийство оплакване,че животът й е под заплаха след убийството на Хашоги. Твърди се,че Хатидже Дженгиз живее в квартала Фатих в Истанбул.
 
Какво още не знаем около смъртта на журналиста Джамал Хашоги?

Междувременно стана известно,че една седмица преди да бъде убит, Джамал Хашоги закупил жилище в Истанбул, в кооперация, намираща се в района на Топкапъ. Телевизия "А-хабер" показа видео кадри, от които се вижда Джамал Хашоги и годеницата му да влизат във входа на кооперацията.
 
Според източника кадрите са заснети на разсъмване, в 4.58 ч. в деня, когато Хашоги е бил убит. Пак според източника по някое време двамата излезли и се върнали отново в жилището в 12.17 ч.

Саудитска Арабия: Журналистът Хашоги е починал при сбиване в консулството в Истанбул

Същият ден Хашоги в около 13.30 ч. отива в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, където според твърденията на Рияд е бил убит при свада в консулската служба.
БТА