Турската авиация бомбардира позиции на ПКК в Северен Ирак
Турската авиация бомбардира позиции на ПКК в Северен Ирак / cнимкa: БГНЕС
Турската авиация бомбардира късно снощи позиции на кюрдски бунтовници в Северен Ирак, съобщи Генералния щаб на турската армия в комюнике, цитирано от АФП.

Нападението започнало в 22.30 часа местно време Турските самолети обстрелвали обект на Кюрдската работническа партия /ПКК/ в района Зап в Северен Ирак, се уточнява в комюникето. Генералният щаб отбелязва, че всички цели били определени след внимателен анализ и проследяване движението на ПКК в Ирак. Били са предприети специални мерки, за да не бъде повредена гражданската инфраструктура.

Говорителят на ПКК в Северен Ирак Ахмад Данас заяви пред АП, че през нощта е имало турско въздушно нападение в района на Зап, но няма жертви. "Те удариха празни бази", уверил говорителят. Той уточнил, че в този район няма кюрдски бунтовници, защото там се намирали стари бази. "Бунтовниците нямат постоянни бази. Ето защо подобни въздушни удари са безполезни, тъй като нямат никакъв ефект върху нас", добавил говорителят на ПКК.

От средата на декември турската армия неколкократно бомбардира позиции на ПКК в Северен Ирак, където от няколко години са разположени, според Анкара, над 2000 кюрдски бунтовници в няколко лагери.