Турски сухопътни войски в около 22.00 ч. вчера са пресекли границата и са навлезли на територията на Сирия. Това съобщи в Туитър министерството на отбраната, подчертавайки, че това е вторият етап от военната операция, която започна по-рано вчера с удари на самолети F-16 и артилерия срещу „позиции на терористичните групировки ПКК/СЗН (Кюрдската работническа партия/Сили за защита на народа - бел.ред.) и ДАЕШ“.

Напрежение между Сирия и Турция, започна военна операция

„Турската армия и Сирийската свободна армия навлязоха на изток от реката Ефрат и предприеха сухопътна операция в рамките на военната операция Извор на мира“, се посочва в съобщението.

Турските командоси са навлезли в Сирия по три направления и са стигнали до градовете Рас ал Айн и Тал Абияд, се посочва в същото съобщение.

В очакване на турската офанзива: Кюрдските власти обявиха обща мобилизация

В същото време военни експерти посочват, че започналата вчера офанзива на турската армия в Северна Сирия е най-мащабната военна операция на турската армия след десанта на турските войски на остров Кипър и установяването на едностранно признатата само от Анкара Севернокипърска турска република.
БТА