Трима лидери на чуждестранни престъпни групи са били заловени в Алания и Истанбул, съобщи министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая, цитиран от частната турска медия НТВ. 

Единият от заловените е издирван с червен бюлетин от Интерпол лидер на групировка, занимаваща се с търговия на наркотици в Полша. Той е бил заловен в Алания, окръг Анталия. Групата е транспортирала големи количества наркотици от Мароко в Италия и Испания, а оттам в по-малки количества и до други европейски страни.

В квартал Фатих в Истанбул е бил заловен друг издирван от Интерпол с червен бюлетин лидер на групировка за измами и незаконни дейности в Китай. 
Също в Истанбул, в квартал Бейоглу, е бил задържан и заподозрян, който е избягал по време на полицейска операция в Германия за залавяне на 1 тон кокаин. 

Тримата престъпници са заловени в рамките на операция с кодово име „Кафез-21“ (KAFES-21”), ръководена от регионалните дирекции за борба с трафика на наркотици в Анталия и Истанбул и Дирекцията за границите и борбата с трафика на бежанци.
Наз Хасан-Калъч/БТА