/ iStock/Getty Images
Турция затяга ограниченията, свързани с коронавируса, тъй като новите случаи на зараза се увеличават, предадоха световните агенции, като цитираха президента Реджеп Тайип Ердоган.

Петдесет и осем от 81-те окръга на страната сега са обявени за високо рискова или червена зона, в това число и Истанбул и Анкара. Около 80 процента от 84-милионното население на Турция живее в тези райони.

Турция започна да ваксинира хора над 60 г. и рискови групи

Забраняват събиранията за общите хранения по време на свещения месец Рамазан, както беше миналата година. Това означава, че масовите събирания в шатри и на други места за сахур (храненето преди зазоряване) и ифтар (храненето след мръкване), няма да бъдат позволени. Ще се налагат уикендни локдауни по време на Рамазана в червените зони, където от 1 март има само неделни локдауни. Остава в сила и вечерният част всеки ден от 21 ч. до 5 ч. Ресторантите ще доставят само храна за вкъщи или ще продават само храна за дома.

Дневният брой на новозаразените в Турция превиши 30 000

Турция започна да съобщава за по около 30 000 нови случая на зараза всеки ден. Общият брой на случаите превиши 3,2 милиона от началото на пандемията, а жертвите са вече над 31 000.
БТА