Тръмп разярен от нови разкрития за връзките му с Русия

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / Gulliver/Getty Images
Президентът на САЩ Доналд Тръмп изсипа куп ругатни по адрес на бившия директор на ФБР Джеймс Коми след нови разкрития на в. "Ню Йорк таймс" за разследване, започнало през 2017 година за това дали Тръмп работи за интересите на Русия, предадоха Франс прес и ДПА.
 
Федералната полиция започнала разследването дни, след като президентът уволни бившия директор на ФБР през май 2017 година.

Човекът, който предсказа победата на Тръмп, сега предрича импийчмънт
 
Според вчерашна публикация на "Ню Йорк таймс" ФБР било обезпокоено от поведението на Тръмп след уволнението на Коми и започнало разследване дали президентът работи за Русия против интересите на САЩ - съзнателно или несъзнателно.
 
В поредица публикации в Туитър тази сутрин Тръмп нарича Коми "пълен боклук", "покварено ченге" и "лъжец".

Доналд Тръмп не се притеснява от импийчмънт
 
Според "Ню Йорк таймс" разследването на федералната полиция бързо се сляло с това на специалния прокурор Робърт Мълър по подозрения в тайно сътрудничество между Москва и екипа на предизборния щаб на републиканския кандидат-президент през 2016 година.
 
В разследването на ФБР имало една част по линия на контрашпионажа и друга, свързана с престъпна дейност.

Путин: Русия е готова за диалог със САЩ по най-широк кръг въпроси
 

По въпроса от сферата на контрашпионажа трябвало да се установи дали милиардерът съзнателно или несъзнателно е работил за Москва, докато разследването за престъпление било свързано с уволнението на Джеймс Коми, посочва изданието, като уточнява, че не знае дали в момента продължават проверките във връзка с контрашпионажа.
 
Според "Ню Йорк таймс" ФБР имало подозрения за евентуални връзки на Тръмп с Москва още през предизборната кампания през 2016 година, но не започнало разследване до уволнението на Коми, който отказал на президента да прояви вярност към него и да сложи край на първите разследвания за евентуален таен сговор с Русия.

Путин: Не знам дали скоро ще се срещна с Тръмп
 
В отговор на запитване от АФП, ФБР не пожела да коментира информацията.

Лично засегнат, самият Джеймс Коми отвърна с обикновено послание в Туитър, цитирайки думите на бившия президент Франклин Рузвелт: "Искам да съдите за мен по враговете, които съм си създал".

САЩ изтеглят военните си от Сирия, Тръмп обяви победа над „Ислямска държава“
БТА