/ БГНЕС
Американският президент Доналд Тръмп заяви във вторник, че не се притеснява от импийчмънт и плащанията, направени преди изборите през 2016 г. от неговия адвокат Майкъл Коен към две жени, не нарушават финансовите закони на предизборната кампания, предаде Ройтерс.
 
"Трудно е да обвиниш някой, който не е направил нищо нередно и който е създал най-великата икономика в историята на нашата страна", заяви Тръмп в интервю за Ройтерс. "Не се притеснявам, не. Мисля, че хората ще се разбунтуват, ако това се случи", допълни президентът.
 
Порнозвезда ще плаща на Тръмп, реши съдът

Според документ, внесен в съда миналата седмица, бившият адвокат на Тръмп Майкъл Коен е уредил тайни шестцифрени плащания в разгара на кампанията през 2016 г. на две жени, за да купи мълчанието им за предполагаеми афери с президента. Демократи в Конгреса казват, че Тръмп може да бъде изправен пред процедура по импийчмънт и затвор, ако транзакциите нарушават финансовите закони по време на предизборна кампания.
 
Колко жени са получили пари, за да мълчат за връзките си с Тръмп?

Очаква се днес да бъде произнесена присъдата на Майкъл Коен, който е обвинен в укриване на данъци и нарушенията на правилата за водене на предизборни кампании.
 

Guliver/Getty Images


Федералният закон гласи, че всяко плащане, направено "с цел оказване на влияние" върху избори, трябва да бъде отразено във финансовите документи за кампанията. Документът, внесен в съда миналата седмица, показва, че тези плащания са били направени, за да се помогне политически на Тръмп.
 
„Порноактрисата на Тръмп“ отново е близо до президента

През август Коен се призна за виновен по осем обвинения, между които нарушаване на финансовите правила в предизборна кампания. Той даде информация за незаконна операция за потулване на истории за секс и даване на пари срещу мълчание на порнозвездата Сторми Даниълс и на бившия модел на "Плейбой" Карън Макдугъл. Двете жени твърдяха, че са били в интимни отношения с Тръмп.
БТА