Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза пред репортери, че се надява никога повече да не му се налага да пуска преписи от телефонни разговори с други чуждестранни лидери, след като предостави публично стенограмата от разговора си на 25 юли с президента на Украйна Володимир Зеленски.

"Когато чух тези ужасни истории да се разпространяват, нямах друг избор, освен да пусна разговора, което ненавиждам да правя и се надявам никога повече да не се случи.", заяви Тръмп по време на брифинг в Овалния кабинет.

Доналд Тръмп с видеообръщение след скандала със Зеленски (ВИДЕО)


Миналата седмица американските парламентарни демократи започнаха разследване за импийчмънт, основано на жалба, в която се твърди, че президентският телефонен разговор на Тръмп със Зеленски е нарушение на избирателните закони в САЩ.
 


Тръмп отрече всякакви неправомерни действия и подчерта, че оплакването на лицето, подало сигнали, е неточно и че той е шпионин.

Американският президент също нарече разследването на импийчмънта на демократите за политически лов на вещици, чиято цел е да обърне резултата от президентските избори през 2016 г.
БГНЕС