Салвадор Собрал
Салвадор Собрал / БГНЕС
Победителят от песенния конкурс на "Евровизия" Салвадор Собрал се възстановява след трансплантация на сърце, съобщи ТАСС, позовавайки се на в. "Публико".
 
„Операцията премина успешно“, каза д-р Мигел Абекасис и допълни: „Той беше готов за нея. Той е млад и чудесно разбираше колко сложна е тази процедура“.

Салвадор Собрал недоумява как е могъл да спечели "Евровизия" (СНИМКИ)
 
Лекарят отбеляза, че още е рано да се прогнозира кога 27-годишният певец ще бъде изписан от болницата. Той подчерта, че засега е важно да се спазват всички предпазни мерки. За пълното възстановяване на Собрал ще са необходими няколко месеца. След това би трябвало животът му да е нормален.
 

Салвадор Собрал имаше порок на сърцето. От няколко месеца той беше в списъка на чакащите за получаване на сърце за трансплантация. В болница влезе през септември.

През септември: Победителят от „Евровизия 2017“ е в реанимация, спешно се нуждае от трансплантация
 
Заради тежкото си заболяване той не участва в подготовката на песенния конкурс на "Евровизия" при общите условия, пропусна всички репетиции освен генералната.
 
Когато не можеше да участва в пресконференциите, го заместваше сестра му Луиза, която е автор на песента "Amar Pelos Dois", донесла победа на Собрал.

Салвадор Собрал
БГНЕС

БТА