/ iStock/Getty Images
Трима души и домашно куче са загинали при пожар в хотел рано тази сутрин, съобщи "Мирър".

Гостите са били евакуирани от хотел "Ню Каунти" в Пърт, Шотландия, когато алармата е била активирана около 5:00 часа сутринта, а към мястото са се отправили аварийни екипи.

Полицията в Шотландия потвърди, че трима души и едно куче са загинали при трагедията тази сутрин, която предизвика съвместно разследване с шотландската пожарна и спасителна служба.
 

Главен инспектор Фил Дейвисън заяви: "Мислите ни са изцяло със семействата и близките на загиналите в този много труден за всички момент. Продължаваме с нашите разследвания, за да установим всички обстоятелства на случилото се, и служителите провеждат съвместно разследване с шотландската пожарна и спасителна служба."
 

Службите за спешна помощ, включително 21 екипажа на линейки и 9 пожарни автомобила, бяха повикани в имота на площад "Каунти". По-рано полицията на Шотландия потвърди, че гостите са били евакуирани от хотела в центъра на града.
 

В резултат на извънредната ситуация бяха отцепени редица пътища в центъра на града. Службите за спешна помощ са присъствали на място и е установена смъртта на трима души. На няколко други лица е оказана помощ с леки наранявания от Шотландската служба за бърза помощ.

Гостите на хотела и двама души от съседен жилищен блок са били евакуирани. 
БГНЕС