Товарен кораб потъна край Уелс, принц Уилям се включи в спасителната акция
Товарен кораб потъна край Уелс, принц Уилям се включи в спасителната акция / снимка: Reuters

Петима души изчезнаха и двама бяха спасени след като товарен кораб потъна в Ирландско море, съобщиха местни представители, цитирани от АП. Спасители са открили мъртвото тяло на един от моряците, най-вероятно руски гражданин, посочи ИТАР-ТАСС.

Товарният кораб „Суонланд” с дължина 81 м и осем души на борда, подал сигнал за помощ рано сутринта днес на около 32 км северозападно от полуостров Лин в северен Уелс, след като корпусът му се пропукал, съобщава бреговата охрана. Двамата спасени мъже били настанени в база на кралските въздушни сили на остров Ангълси, Уелс.

В операция за спасяване на екипажа на товарния кораб се включи и британският принц Уилям, съобщи АП. Уилям, който служи в Кралските военновъздушни сили, беше втори пилот на хеликоптер, участвал в спасяването на двама моряци от претърпелия крушение кораб „Суонленд”.

Корабът превозвал 3000 тона варовик и изглежда е потънал, заяви Джим Грин от бреговата охрана. Два хеликоптера и две спасителни лодки са били изпратени на място, за да помогнат със спасителната операция, пише БТА. Представител на компанията собственик на кораба заяви, че всички осем членове на екипажа са руснаци.

Силни ветрове имаше днес в Ирландско море. Според бреговата охрана именно те са вероятната причина за инцидента.