Британският премиер Тереза Мей
Британският премиер Тереза Мей / БГНЕС, архив
Отговорът на Русия: "Преди да бъде съчинена друга приказка, нека в Лондон да разкрият какво стана с разследванията около Литвиненко и Березовски"
Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей обвини Русия, че е замесена в отравянето на бившия полковник от руското ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в английския град Солсбъри, предаде АФП.

Великобритания обмисля да бойкотира Световното по футбол в Русия?
 
„Сега е ясно, че г-н Скрипал и дъщеря му са били отровени с бойно нервно-паралитично вещество от такъв тип, какъвто се произвежда в Русия”, каза Мей в камарата на общините на британския парламент.

Русия е готова да помага на Лондон по случая със Скрипал
 
Мей нарече инцидента със Скрипал „безотговорно действие на Русия срещу Обединеното кралство”. Английският министър-председател даде на Москва срок до края на деня във вторник да разкрие подробности от разработката на програмата за нервни агенти „Новичок” („Навичок”) пред Организацията за забрана на химическите оръжия.

Бивш руски разузнавач, получил убежище във Великобритания, е в критично състояние

Говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова определи като „цирково шоу“ заявлението на британския премиер Тереза Мей за руско участие в отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал, предава ТАСС.
 
„Това е цирково шоу в британския парламент“, подчерта говорителят. „Изводът е ясен – още една информационна и политическа кампания, основана на провокация“, добави Захарова. „Преди да бъде съчинена друга приказка, нека в Лондон да разкрият какво стана с разследванията около Александър Литвиненко и Борис Березовски“, допълни още представителят на Москва.
БГНЕС