/ Guliver/Getty Images
Великобритания обмисля варианта да бойкотира Световното първенство по футбол, което тази година се провежда в Русия. Това ще се случи, ако бъде доказано, че зад отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия стои Москва. Според източници на вестник Таймс“, британските официални лица водят преговори с американските и европейските си съюзници в търсене на координиран отговор, който да включва дипломатически, икономически и военни мерки срещу Русия, в случай че бъде доказано участието на Руската федерация в убийството на двойния агент и дъщеря му, посочва БГНЕС.

Русия е готова да помага на Лондон по случая със Скрипал
 
"Бойкотът на Световната купа определено е една от възможностите", издава източникът на вестника от министерството на отбраната.
 
"Таймс" отбелязва още, че под бойкот на Световното първенство по футбол в Русия се разбира игнорирането на високопоставени политици и длъжностни лица, или дори отказ на Англия от турнира.

Продължава разследването за отравянето на руския агент и дъщеря му
 
Другите страни, които участват в последния етап на шампионата - Полша, Австралия и Япония – може също да се присъединят към подобна инициатива, пише вестникът.
 
"Обсъжда се широк спектър от възможности", заключва медията.
БГНЕС