/ ThinkStock/Getty Images
Манекенката, коментатор и телевизионна водеща от американският телевизионен канал KABC Лиан Туидън обвини в открито писмо сенатора от Минесота Ел Франкен в сексуален тормоз, случил се преди повече от 10 години.

Туидън пише, че инцидентът е станал през 2006 г., две години преди Франкен да бъде избран за сенатор. По това време той бил известен шоумен и телевизионен водещ, включително и на известното предаване "Събота вечер на живо" по NBC.

Стотици актриси изобличиха сексуалния тормоз в отворено писмо

Журналистката разказва, че Франкен я притеснявал по време на пътуване на група американски артисти, които участвали в развлекателни програми пред американски войници в Близкия Изток.

Франкен предложил на колежката си да участват в скеч, в който двамата се целуват и настоявал да репетират. Тя се съгласила след колебания и Франкен се вкопчил в нея. Туидън го отблъснала и след това избягвала контакти с натрапника, а той се заяждал с нея.

Кевин Спейси призна, че е гей и се извини за сексуално посегателство над актьор

По време на обратния полет във военно-транспортен самолет младата жена заспала на седалката си с военен шлем и противокуршумна жилетка. След завръщането в САЩ показали на Туидън снимка от самолета, на която Франкен я е хванал за гърдите.

Туидън е приложила снимката към писмото си. Тя обяснява, че се е опасявала за кариерата и затова не е огласила случилото се веднага, но сега вече не се страхува.

Засега Франкен не е коментирал обвиненията.

Защо актрисите мълчаха за посегателствата на Харви Уайнстийн досега?

Аналогични обвинения доведоха до прекратяване на кариерата на актьора Кевин Спейси и на холивудския продуцент Харви Уейнстейн. Срещу актьора Бил Косби е в ход съдебно дело за сексуален тормоз.

Републиканската партия предприема стъпки за оттеглянето от политическия живот на нейния кандидат за място в Сената от щата Алабама Рой Мур, срещу когото отправиха обвинения 7 жени.
БГНЕС