/ Gulliver/Getty Images
Съпругата на нидерландския посланик в Ливан е била тежко ранена при вчерашния взрив в Бейрут, съобщи днес външното министерство на Нидерландия, цитирано от Ройтерс. Съпругата на посланика е била приета в болница, каза говорител на ведомството. По думите му взривът е причинил значителни щети на посолството и са пострадали още четирима души, свързани с дипломатическото представителство.

Папа Франциск отправи молитва за жертвите, техните семейства и за Ливан. Той се помоли Ливан "да може да се справи с този извънредно трагичен и болезнен момент и с помощта на международната общност да преодолее тежката криза, която преживява", посочва Асошиейтед прес.

За Ливан вече се изпраща международна помощ. Полша и Гърция пращат екипи, които да съдействат в спасително-издирвателните дейности, а Кипър заяви, че ще предостави помощ. Германия каза, че изпраща екип от спасители, които да помогнат за издирването на оцелели след взрива, отбелязва ДПА.

Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец заяви, че отделя 750 000 швейцарски франка за Ливан като помощ за пострадалите при взрива в Бейрут, при който загинаха над 100 човека, а повече от 4000 бяха ранени, посочва ТАСС.
БТА