„Сънди таймс” публикува интервю на британски вестник с Кристияна Вълчева
„Сънди таймс” публикува интервю на британски вестник с Кристияна Вълчева / снимка: Sofia Photo Agency
Вестник "Сънди таймс" публикува първото интервю на британски вестник с Кристияна Вълчева, една от петте български медицински сестри, осъдени на смърт и през юли освободени от Либия.

В него Вълчева отново разказва как решава да замине за Либия заради ниското заплащане в България, за арестите, обвинението срещу нея и останалите медици, че са заразили със СПИН либийски деца, за смъртните присъди и за освобождаването им при посещението на френската първа дама Сесилия Саркози.

"Сесилия Саркози ме спаси от "Кучето", казва Кристияна и обяснява, че така е кръстила един от мъчителите си в либийския затвор.

След преживяното в Либия Кристияна все още не може да плаче, но след освобождаването решила да скочи с бънджи, за да види дали ще усети емоция. С облекчение установила, че може, усетила страх, пише "Сънди таймс".

Вестникът припомня, че ролята на Сесилия Саркози и последвалите ядрени и оръжейни споразумения между Франция и Либия са породили спорове и че френският парламент е назначил комисия да проучи подробностите около тези събития.

"Не знам подробности, не знам каква сделка е имало. Предполагам, че е имало сделка, но за мен важното е, че съм свободна", казва Кристияна.

Тя е сигурна в едно – не иска повече да мисли за мъченията в Либия, пише "Сънди таймс". Написах книгата си ("Горе главата"), тъй като исках всичко това да излезе от мен. Сега смятам да забравя всичко", казва Кристияна.