/ Gulliver/Getty Images
На годишното си събиране американски консерватори отправиха хвалебствия към Доналд Тръмп и дори откриха златна статуя на бившия президент, демонстрирайки, че той остава политическа сила в средите на републиканците, независимо от сцените с насилие във Вашингтон миналия месец, предаде Ройтерс.

Изявени консерватори в американския Конгрес, включително сенаторите Том Котън и Джош Хоули и членовете на Камарата на представителите Стив Скализ и Мат Гец, бяха сред привържениците на Тръмп, говорили на Конференцията за консервативни политически действия в Орландо, Флорида.

Прогонени от Фейсбук и Туитър, екстремистите на Тръмп се ширят другаде

Бившият президент ще направи изказване на форума в неделя. Нека ви кажа нещо, Доналд Тръмп няма да отива никъде, каза сенатор Тед Круз. Дори и да е имало някакви съмнения дали тазгодишната Конференция за консервативни политически действия е посветена на Тръмп, статуята на бившия президент на САЩ, със синьо сако и червена вратовръзка, можеше да се види на сайта на форума, отбелязва Ройтерс.

Статуята веднага предизвика подигравки онлайн, а потребители я сравниха с златния телец - идол, осъден от Моисей и унищожен от него, за да няма идолопоклонничество, според Стария завет.

Конгресменът Гец се обяви за част от крилото на консервативното движение, което е "за Тръмп и за "Америка на първо място". "Всъщност ние не сме крило, ние сме цялото", каза Гец.

Той предрече бъдеща роля за Тръмп, който обмисля дали да се кандидатира за президент през 2024 г.
БТА