В ареста до 8 декември остават Александър Билин, Олег Антипов и Дмитрий Хеви, които са обвинени по наказателно дело за терористична атака на Кримския мост. Това съобщиха за ТАСС в понеделник от пресслужбата на съда в Москва.

„Басманният районен съд на Москва разгледа молбите на органите за предварително разследване за вземане на превантивна мярка под формата на задържане по отношение на тримата обвинени в извършване на престъпление по параграф n. „а“, "б", "в" част 2 на чл. 205 („Терористичен акт“) от Наказателния кодекс на Руската федерация. Съдът реши да избере мярка за неотклонение задържане под стража до 8 декември“, съобщиха от пресслужбата.

Службите проверяват минал ли е взривът за Кримския мост през България

На 8 октомври сутринта на Кримския мост беше взривен камион, в резултат на което се запалиха цистерните на съседен товарен влак. Четирима загинаха, срутиха се два участъка от автомобилната част на моста, отиващ към полуострова.

По-рано пресслужбата на Следствения комитет на Руската федерация съобщи, че по време на разследването на наказателното дело са идентифицирани 12 души, които са пряко свързани с извършването на терористичен акт. Киевският районен съд на Симферопол арестува за период до 8 декември петима заподозрени за участие в атаката.
ТАСС