/ Gulliver/Getty Images
Следващото заседание от съдебната битка между емира на Дубай Мохамед бин Рашид ал Мактум и една от съпругите му - принцеса Хая - в Лондон беше насрочено за 11 ноември. Решението беше взето вчера след двудневно предварително заседание пред лондонския Висш съд, на което страните изложиха претенциите си, предаде Франс прес.

Избягалата принцеса и шейхът на Дубай се развеждат

Във вторник 45-годишната принцеса Хая поиска мярка за защита от принудителен брак по отношение на едно от двете й деца с емира. Дъщерята на покойния йордански крал Хюсеин поиска също мярка за защита от издевателства, както и попечителство върху децата - момиче на 11 години и момче на 7.

Избягала съпруга на дубайския владетел заподозряна в изневяра с бодигарда ѝ

Емирът, който не присъства в съда и беше представляван от адвокатите си, поиска децата му да бъдат върнати в Дубай.

На заседанието бяха допуснати единствено представители на британски медии. От 2004 г. принцеса Хая е шестата съпруга на 70-годишният владетел на Дубай.

Хая – принцесата беглец (СНИМКИ/ВИДЕО)

След частно заседание, състояло се по-рано през юли, принцесата и емирът разпространиха комюнике, в което потвърдиха, че са страни в съдебна процедура, свързана с децата им. "Тези процедури засягат благоденствието на двете деца от брака им, а не се отнасят до въпроси, свързани с развод или финанси", се посочва в комюникето.

И още:

Амира Ал Талил: Дръзката арабска принцеса (СНИМКИ)

25 години любов: Кралица Рания и крал Абдула (СНИМКИ)


Шейха Моза: Най-стилната жена в Арабския свят (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА