Строс-Кан блудствал в оргии с проститутки в Ню Йорк, твърдят френски издания
Строс-Кан блудствал в оргии с проститутки в Ню Йорк, твърдят френски издания / снимка: Reuters, архив

Бившият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан е участвал в нюйоркски оргии с проститутки, дни преди да бъде арестуван по обвиненията в опит за изнасилване, твърдят френски издания.

Позовавайки се на неназовани източници, медиите съобщиха, че проститутките пътували до "Голямата ябълка" от Франция за секс преживявания с топ икономиста.

62-годишният Строс-Кан на 14 май бе арестуван и обвинен в опит за изнасилване на Нафисато Диало - камериерка от хотел "Софител" в Манхатън, предава БГНЕС. Месеци по-късно обаче той бе оправдан и се върна в Париж. "Според някои източници, проститутките са летели до Ню Йорк в края на 2010 и дори през май 2011", обяви вестник "Соар".

Полицията в момента разглежда резервациите на самолетни билети, за да установи истинността на информацията.

Междувременно стана ясно, че френската журналистка и писателка Тристан Банон се отказва от каквито и да било нови съдебни искове срещу бившия директор на МВФ Доминик Строс-Кан, след като нейният първи иск за опит за изнасилване бе оставен без последствия, съобщи самата тя.

Решението си 32-годишната дама аргументира с факта, че прокуратурата е признала, че тя е станала жертва, след като ДСК призна, че се опитал да я прегърне, което според самата прокуратура може да се окачестви като "сексуална агресия". "В писмото, което получих от прокуратурата, тя казва, че е имало сексуална агресия, така че поне ми е признат статутът на жертва и аз продължавам да съм убедена, че става дума за опит за изнасилване, а не за мои фантазии", заяви Банон пред телевизия Канал 1.