Новозеландската премиерка Джасинда Ардърн тъкмо обявяваше директно по Фейсбук пред сънародниците си леко облекчаване на рестрикциите, въведени заради коронавирусната пандемия, когато беше прекъсната от дъщеричката си, предаде Франс прес. Инцидентът се разиграл в понеделник.

Тригодишната Нийв, очевидно решила, че държавните дела стоят на второ място пред семейните, "нахлула в ефира" със звънкото: "Мамо!". Изненадана от тази ненавременна намеса, Ардърн й отвърнала: "Не трябваше ли вече да си в леглото, скъпа?", на което момиченцето възразило смело: "Не". Последвали продължителни и безуспешни преговори между майка и дъщеря в опит детето да бъде убедено "напусне ефира". "Време е за спане, скъпа, връщай се в леглото. Ще дойда да те видя след секунда. След минутка", казала премиерка, след което помолила с усмивка зрителите да я извинят за инцидента.

Председателят на парламента в Нова Зеландия нахрани бебе по време на дебат (ВИДЕО)

После добавила: "Истински провал, нали. Казах си, че е подходящ момент, за живо излъчване във Фейсбук, което ще мине добре и безпроблемно. Някои друг има ли деца, които се измъкват от леглото по три или четири пъти след часа за лягане? За щастие майка ми е тук, тоест тя може да ми помогне. И така, докъде бяхме стигнали?"
 
Но точно тук отново се чуло детското гласче да пита: "Защо се бавиш толкова?" В отговор, на което премиерката казала: "Съжалявам, скъпа, наистина много продължи. ОК", а после се обърнала към зрителите с извинението: "Съжалявам, но ще отида да сложа Нийв в леглото, защото е доста след времето за лягане. Мерси, че следихте излъчването на живо".

Не пуснаха премиерката на Нова Зеландия в заведение заради правилата за социална дистанция

Не за първи път малката Нийв привлича вниманието. През 2018 г. Ардън стана втората премиерка в света след пакистанката Беназир Бхуто, която роди по време на мандата си, след което тя доведе малката Нийв на годишната сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.
 
БТА