8-годишната Бана ал Абед, която трогна света с постовете си в Twitter за войната в Сирия, е на път да се сдобие с още по-голяма слава. Момичето написа мемоари, които озаглави „Dear World” и ги представи в Ню Йорк.

7-годишно сирийско момиченце описва живота в Алепо

Книгата описва личните впечатления и преживяванията на Бана в разкъсвания от войната град Алепо. Особено трогателен е моментът с разрушаването на дома й, който беше сринат със земята по време на въздушна атака.

Момичето разказва още как е опитвало да изживее своето детство на фона на тътена на бомбите, артилерийския обстрел и сирените. Туитовете на момичето призоваваха за мир и разказваха за малките радости и всекидневните трагедии в живота на дете, живеещо под обсада.

Ердоган прегърна сирийско момиченце, разказало в Туитър за ужасите на войната в Алепо (СНИМКИ)
Сирийчето беше евакуирано от Алепо и прието от турския президент, който се обърна към детето като „нашето момиченце“. По-късно Бана отправи зов за помощ от името на сирийските деца към президента на САЩ Доналд Тръмп.

Сирийското момиче, прочуло се в Twitter, отправи зов за помощ към Тръмп (СНИМКИ)
Днес туитовете на момичето изразяват повече щастие – споделя снимки от училище и от пътуванията си по света, където представя своите мемоари.