Антони Делон
Антони Делон / Getty Images
От имението си в Души Антони Делон говори пред камера, за да осъди „измама“, извършена от негово име от крадец на лични данни.

Той предупреди своите 238 000 последователи в Инстаграм за „сериозния“ проблем. Тази неделя Антони Делон се изказа във видеоклип, заснет в Души, за да предупреди за измама, извършена от негово име чрез социалната мрежа Фейсбук. „Говоря днес, защото това е сериозен проблем, както това, което се случи на моя приятел Флоран [Пагни, който мина през същото през август миналата година, бел. ред.]

Синът на Ален Делон разказва по-подробно за операцията, извършена от негово име: „През септември 2023 г. едно умно момче създаде страница във фейсбук, представяйки се за мен. Проблемът беше, че той имаше над 8000 последователи. Напоследък се твърди, че е насочвал някои от по-доверчивите хора към линк в Messenger и номер в Telegram, чрез които се твърди, че е успял да получи 500 евро от някои хора.“

Твърди се, че крадецът на самоличност е обещал на платците привилегировано посещение на имението Души в компанията на самия Антони Делон .

Макар че Антони Делон планира още в началото на седмицата, той настоява: „Трябва да уведомите хората. Тази страница във Фейсбук не е моя. Имам само Инстаграм.

Имената на други френски знаменитости вече са били използвани в измами, насочени към най-верните им фенове. През януари миналата година френската певица Шейла предупреди, че някой събира входна такса за парти, на което тя ще присъства: „Всичко това е фалшиво. Преди всичко, не отговаряйте и не изпращайте пари!

Неотдавна, през август, Флоран Пагни /френски певец и актьор бел.ред/ също трябваше да излезе от мълчанието си, за да предупреди феновете си, след като един от феновете му беше измамен с „няколкостотин евро“ чрез същия процес.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня