15-годишно момче от Грузия трогна социалните мрежи с историята си. Джиджи страда от церебрална парализа, но това далеч не го отчайва – момчето показва невероятна сила на духа, изкарвайки си само прехраната като уличен продавач.

Мъж с ампутирани крайници стана гмуркач (ВИДЕО)

Той има щанд, на който продава пуканки и прави фреш за клиентите си. Джиджи бе на път да изгуби бизнеса си, тъй като на мястото, където работел, била забранена уличната търговия.

Млада жена доказва, че красотата на човек е в силата на духа му
 
Неговата история обаче бе разказана от грузинските медии и привлече вниманието на кмета на Тбилиси Каха Каладзе, който даде на момчето щанд в един от столичните паркове.

Силата на духа: Цигуларят Свет за битката с рака

„След забраната, майка ми се обърна към властите чрез социалните мрежи, но проблемът се реши и имам собствен щанд“, разказва с радост момчето. Всички негови клиенти се възхищават от силата на духа му и от желанието му за работа.

За силата на духа или как един мъж с ампутирани крайници покори връх Матерхорн

Всеки местен, който се интересува от съдбата на Джиджи знае, че започнал да работи още на 13-годишна възраст, след като дълго убеждавал майка си да му позволи. Днес цялото му семейство се гордее с него.
Ruptly