Франческа започнала да губи косата си когато била дете. Днес тя нито спира да се показва под прожекторите, нито се срамува да говори за това.

"Страдам от алопеция, откакто бях на 13 години. Косата ми започна да пада постепенно. С времето имах все по-малко коса. През 2008 година осъзнах, че е въпрос на време да оплешивея напълно. Започнах да се приготвям за неизбежното", разказва Франческа.

Силата на духа: Цигуларят Свет за битката с рака

Днес тя е учител и балерина. Смята, че това е нейното призвание и е щастлива да споделя знанията си с учениците си. "Всеки ден изглеждам различно. Когато танцувам нося някоя практична перука, но светилната на сцената ме кара да се потя. Нямам вежди, които да ме предпазват от капките пот. Неприятно е. Трудно ми е да танцувам с перука", споделя тя.

Нейните ученички говорят с много любов за нея. За тях тя не по-различна от останалите хора.

За силата на духа или как един мъж с ампутирани крайници покори връх Матерхорн

"Госпожица Франческа е невероятна. Винаги ни помага. Много е забавна. Е, може да няма коса, но има златно сърце", казват те.

"Понякога ме е срам да излизам навън. Хората се взират в мен. Може да не го осъзнават, но аз виждам и чувам всичко. Искам да отправя призив към хората в моето състояние: Намерете вътрешен мир със себе си, иначе няма да сте щастливи", категорична е Франческа.