На Мая Далквист (вляво) в Швеция възлагат големи надежди за медали, затова флиртът й с американец разтревожи отбора
На Мая Далквист (вляво) в Швеция възлагат големи надежди за медали, затова флиртът й с американец разтревожи отбора / БТА
Шведската националка в ски бягането Мая Далквист получи забрана да целува американеца Кевин Болгер до края на световното първенство в северните дисциплини в Оберстдорф, съобщава в. Aftonbladet.

Двамата бяха засечени да се целуват открито, а романсът им разтревожи шефовете на шведския тим. В неделя Мая Далквист взе златен медал в отборния спринт.

Спортният директор на шведския национален отбор Андерс Бистром заяви, че в разгара на коронавирусната пандемия е по-добре спортистите да спазват определена дистанция помежду си.

Все пак той отчете, че любовта не може да бъде спряна, като предложи двамата да се срещат извън хотела, на открито, където има по-малък риск от заразяване.

Самата Мая Далквист заяви, че двамата въобще не се крият. "Не виждам какво повече може да кажа от това, което всички знаят - че ние сме двойка", каза тя след спечелването на златния медал в неделната щафета.

Превод и редакция: DarikNews