Семействата от Бенгази още не са представили отказа си от смъртните присъди
Семействата от Бенгази още не са представили отказа си от смъртните присъди / netinfo
Все още не е ясно дали е започнало заседанието на Висшия съдебен съвет на Либия, който трябва да обяви решението си във връзка със смъртните присъди на българските медици. Не се знае и дали това заседание се провежда в най-луксозния хотел в Триполи – „Коринтия”. Сигурното до този момент е, че в хотела ще има пресконференция с участието на външния министър на Либия Абдел Рахман Шалкам.

Говорителят на семействата на заразените със СПИН деца в Бенгази – Рамадан ал Фитури, обясни, че семействата все още не са внесли във Висшия съдебен съвет документ, с който се отказват от изпълнението на смъртните присъди на петте български медицински сестри и палестинския лекар. Този документ не е внесен, тъй като семействата от Бенгази още не са получили парите си. Става въпрос за 1 млн. долара за всяко заразено със СПИН дете.

По информация на Рамадан ал Фитури в ранния следобед трябва да е пристигнал адвокатът на Международния фонд в Бенгази, за да събира подписи под споразумението за изплащане на компенсации.