Сирия
Сирия / БГНЕС
Седем души, сред които цивилни, загинаха днес при атака с дрон срещу оръжеен завод в Източна Сирия, свързан с проирански групировки, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от Франс прес.

"Седем души бяха убити и 15 бяха ранени в Дейр аз зор при удар с дрон срещу оръжеен завод и срещу камион, натоварен с оръжия", свързани с проирански групировки, заяви пред АФП Рами Абдел Рахман, ръководител на базираната в Обединеното кралство неправителствена организация. Според него са убити трима афганистанци, които са членове на проиранска групировка, и четирима сирийци, трима от които цивилни.

Сирийските държавни медии не съобщиха за атаката с дрон, но сирийската новинарска агенция САНА предаде, че "трима души са загинали и седмина са били ранени при експлозия на мина", заложена от терористичната организация "Ислямска държава" още през периода, в който е контролирала Дейр аз Зор. Освен това САНА публикува снимки на сграда и на камион, на които са нанесени сериозни щети.

Сирийският център за наблюдение на човешките права заяви, че ударът е бил нанесен по част от града, намираща се под контрола на сирийското правителство, в която има резиденции на командири от иранския Корпус на гвардейците на Ислямската революция и на членове на ливанското движение "Хизбула" - организации, които са в съюзни отношения със сирийския режим.
 
Божидар Захариев/БТА