принц Андрю
принц Андрю / Gulliver/Getty Images
Покойният финансист се самоуби в затвора, след като бе осъден за сексуални престъпления
Американският главен прокурор Уилям Бар каза днес, че няма планове за екстрадиция на британския принц Андрю в САЩ, за да бъде разпитан по делото за сексуални престъпления, в което е замесен покойният финансист Джефри Епстийн, предаде Ройтерс.

Запитан по време на интервю за телевизия "Фокс" дали САЩ официално са поискали от Великобритания да им предаде принц Андрю, Бар каза: "Не мисля, че става въпрос за предаването му. Мисля, че просто става въпрос за получаване на някои данни от него. Запитан дали принцът ще бъде екстрадиран, главният прокурор Бар каза "не".

Принц Андрю се оттегля от всички обществени задължения


Адвокатите на принц Андрю казаха, че са получили уверения от американското министерство на правосъдието, че техният повереник не е мишена в разследването на сексуалния престъпник Джефри Епстийн, предаде Асошиейтед прес.
 


Адвокатската фирма "Блакфордс Ел Ел Пи" каза, че американските власти са поискали помощта на сина на кралица Елизабет Втора за пръв път през януари, след като Епстийн бил разследван в продължение на 16 години. Принцът на три пъти предложил да съдейства, обратно на твърденията на американския прокурор Джефри Бърман.

Адвокатите подчертаха, че властите в САЩ очакват от принца "поверително доброволно сътрудничество".

Повдигнаха обвинения на пазачи от затвора, където бе намерен мъртъв Джефри Епстийн

Адвокатската фирма излезе с необичайното съобщение, след като британският в. "Сън" и телевизия Ен Би Си обявиха, че американските власти официално са изискали отговори от принца по делото. Принцът категорично отрича да е извършил нещо нередно и неколкократно настоя, че е готов да сътрудничи на правосъдието.

Прокурор Бърман обаче, каза, че от страна на принца е имало "нулево сътрудничество" на американските разследващи, които искат да го разпитат в рамките на разследването за сексуален трафик.

Джефри Епстийн се самоуби в американски затвор миналото лято, докато очакваше началото на процеса срещу него.
БТА