/ БГНЕС
Безсмъртният полк се провежда онлайн
Русия отбелязва 75 години от Денят на победата над хитлеризма. Заради епидемията от коронавирус традиционният парад бе отменен, но вместо това се провежда авиационен.

авиопарад Русия
БГНЕС

авиопарад Русия
БГНЕС

В чест на годишнината точно 75 вертолети и самолети прелетяха над Червения площад. Авиопарад имаше в още 10 руски града, както и в Ереван.

Преди това руският президент Владимир Путин почете паметта на загиналите пред Вечния огън и положи червени рози на Паметника на Нейзнайния войн в Александровската градина в Москва. Путин обеща, че юбилеят за победата ще бъде честван "широко и достойно", с парад и марша на "Безсмъртния полк".




Отново заради ограничителните мерки срещу Ковид-19 традиционният поход "Безсмъртен полк" тази година тече в онлайн формат.
 

#ПРЯМАЯТРАНСЛЯЦИЯ Акция "Бессмертный полк", посвященная памяти участников Великой Отечественной войны. В этом году шествие проходит в онлайн-формате из-за коронавируса

Публикувахте от РИА Новости в Петък, 8 май 2020 г.
Онлайн шествието е с портрети на участниците във Великата Отечествена война и снимките на техните наследници днес, които по този начин почитат паметта на своите близки, сражавали се за освобождението на Русия и Европа от нацистите.

авиопарад Русия
БГНЕС

авиопарад Русия
БГНЕС