Руският парламент скоро ще приеме законите за влизането на Крим във федерацията
Руският парламент скоро ще приеме законите за влизането на Крим във федерацията / снимка: Guliver/Getty Images

Руският парламент ще приеме много скоро всички закони, необходими за влизането на Крим в Русия, каза заместник-председателят на Думата Сергей Неверов, цитиран от ИТАР-ТАСС, пише БТА.

Неверов каза, че резултатите от вчерашния референдум ясно са показали, че жителите на Крим виждат бъдещето си "единствено в състава на Русия". Хората гласуваха за "възсъединяване на народ, който винаги е живял заедно", заяви Неверов.

Населението на Крим подкрепи с 96,6 на сто от гласовете на вчерашния референдум включването на украинския полуостров в състава на Русия. Това показват окончателните резултати от вота, съобщени чрез Туитър от проруския премиер на Крим Сергей Аксьонов, предаде Франс прес.

Тази сутрин се очаква кримският парламент да одобри официално кандидатурата на полуострова за включване в състава на Руската федерация, позовавайки се на референдума, разглеждан като нелегитимен от Киев и на Запад, добавя агенцията.

Според ИТАР-ТАСС шефът на комисията за референдума Михаил Малишев е потвърдил резултата в ефира на кримската рускоезична телевизия. Не са отчетени обаче данните за Севастопол - град със специален юридически статут в Украйна, посочва руската агенция.