Вероятно е президентът Путин също да се присъедини към "Безсмъртния полк"
Русия и други страни ще отбележат днес 74-ата годишнина от победата във Великата отечествена война, предаде ТАСС.

В редица руски градове през деня ще се проведат военни паради, а вечерта ще има празнични салюти. В много държави по света ще има възпоменателни прояви, включително т. нар. шествия "Безсмъртен полк".

За четвърта поредна година: „Безсмъртният полк“ марширува в България

По традиция върховният главнокомандващ на въоръжените сили на Руската федерация, президентът Владимир Путин, ще наблюдава главния парад, на Червения площад в столицата Москва, заедно с редица други представители на държавното ръководство. В парада ще участват повече от 13 000 военни, над 130 единици бойна техника и 74 самолета и хеликоптера.

След това Путин ще участва в церемонията по полагането на венец на Паметника на Незнайния воин. Руският президент освен това ще даде традиционния за Деня на победата тържествен прием в Кремъл.

Очаква се около 1 милион души да се включат в "Безсмъртния полк" в Москва. Те ще носят снимки на свои роднини, сражавали се по фронтовете по време на Втората световна война.
Много вероятно е Путин също да се присъедини към "Безсмъртния полк". Руският президент винаги досега се е включвал в тази проява в столицата.

Очаква се такива шествия да има в общо над 500 града в 110 държави.
БТА