/ БТА
Русия е пуснала през изминалата нощ тридесет и шест щурмови дрона, произведени в Иран, срещу Южна Украйна, нанасяйки щети на инфраструктура в Одеска област, предаде Ройтерс, като се позова на местните власти.

Мишена на ударите са били Одеска, Николаевска и Херсонска област, съобщи украинската армия. Тя допълни, че украинската противовъздушна отбрана е унищожила двадесет и седем дрона.

Управителят на Одеска област Олег Кипер каза, че е била поразена неуточнена "организационна инфраструктура", но няма данни за пострадали.
Ройтерс прави уговорката, че тази информация не е проверена чрез независим източник, както и че за момента няма изявление от руска страна.

В последните месеци руските въоръжени сили редовно осъществяват атаки с ракети и дронове срещу инфраструктурата в южната част на Украйна, като мишени са най-вече пристанищните съоръжения, посочва агенцията.

Отделно от това Херсонската областна военна администрация обяви, че в разстояние на изминалото денонощие Русия е нанесла 79 удара в региона, използвайки минохвъргачки, артилерия и безпилотници, като четирима души са ранени, а няколко сгради - повредени.
 
Иво Тасев/БТА