/ БГНЕС
ООН съобщи, че 101 цивилни са били "успешно евакуирани" от тунелите на завод "Азовстал" в пострадалия украински град Мариупол, обсаждан от руските сили в продължение на два месеца, в рамките на съвместни усилия с Червения кръст.

"Със задоволство и облекчение потвърждавам, че 101 цивилни бяха успешно евакуирани от стоманодобивния завод "Азовстал" в Мариупол", заяви в изявление Оснат Лубрани, хуманитарен координатор на ООН за Украйна, като добави, че групата включва "жени, мъже, деца и възрастни хора".

След продължителна бомбардировка с артилерия и самолети, руските войски щурмуват завода "Азовстал" и се опитват да проникнат на територията му, съобщава БГНЕС, като се позовава на медийни доклади. Няколко часа по-рано ВВС на Руската федерация са нанесли удари в района, в резултат на което е избухнал силен пожар, димът от който се е виждал във всички райони на пристанищния град Мариупол.
 
Руската армия официално потвърди, че нейните сили използват артилерия и самолети и атакуват "Азовстал" - стоманодобивния завод в Мариупол.
 
БГНЕС