Снимката е илюстративна.
Снимката е илюстративна. / iStock/Getty Images
Над 20 тона пластмасови отпадъци от Гърция, предназначени за румънска компания, са спрени днес от румънски гранични служители на ГКПП Гюргево заради документи, които не отговарят на действащите законови разпоредби, предаде агенция Аджерпрес. Тежкотоварният камион, превозващ отпадъците, е управляван от български гражданин.

През последното денонощие граничните служители от ГКПП Гюргево спряха за проверка на влизане в страната камион, натоварен с пластмасови отпадъци, управляван от 50-годишен български гражданин. По време на проверките граничните служители от Гюргево, заедно с комисари от Екологичната служба в Гюргево, установиха, че в превозното средство са натоварени 20 790 килограма пластмасови отпадъци, натоварени в Гърция и предназначени за Румъния.

Дивото къмпингуване по плажната ивица на Шабла оставя тонове боклук

След проверка на документите за трансграничен превоз се установи, че те са непълни и не отговарят на действащите законови разпоредби, се казва в днешно прессъобщение на Териториалния инспекторат на румънската гранична полиция в Гюргево.

Компетентните органи не разрешиха на транспортното средство да влезе в Румъния и отпадъците бяха върнати на изпращащото дружество, информира Аджерпрес.
БТА