/ ThinkStock/Getty Images
Въпросът за присъединяването на Република Македония към НАТО може да бъде решен до 3-4 месеца. Това е съобщил европейски дипломат пред РИА "Новости".
 
"Има рязко ускоряване на преговорите. До 3-4 месеци планираме да приключим, а това означава на есен", казва дипломатът пред агенцията. Същият дипломат и преди е твърдял, че Македония може да се присъедини към Северноатлантическия пакт до пролетта на 2018 година, както и че властите в Скопие са готови да променят името си. Според дипломата ускоряването на преговорите за членството на Република Македония се извършва по инициатива на САЩ.
 
Междувременно в Брюксел се проведе среща между гръцкия министър на външните работи Никос Кодзияс и международният посредник за спора за името на Република Македония Матю Нимитц.
 
"Имах много интересна и сериозна среща с Матю Нимиц, който неотдавна бе на посещение в Скопие. Той ме информира за политическия климат там". Това заяви Кодзияс след разговорите си с международния посредник.
 
"Договорихме се да поддържаме контакт и да търсим начини за започването на процес, при който да бъде намерено решение“, каза ръководителят на гръцката дипломация.
БГНЕС