Първият випуск на българското училище в Лос Анджелис завърши успешно

Първият випуск на българското училище в Лос Анджелис завърши успешно
Първият випуск на българското училище в Лос Анджелис завърши успешно / www.sxc.hu

Първият випуск на българското училище в Лос Анджелис, което носи името "Иван Вазов", завърши учебната година, съобщава изданието BulgariCa.com. На отличниците бяха връчени дипломи, които са официално издадени от българското правителство и валидни в Европейския съюз. Удостоверенията връчи Живка Костова, начална учителка в "Иван Вазов".

Създателят и директор на родното школо Евгени Веселинов подари на всеки ученик специално приготвен пакет от Фондация BulgariCA с български книжки, CD-та с песни, DVD-та с филми и карти на България, между които и нарочно изпратени от Държавната агенция за българите в чужбина.

Специален гост на празника беше консулът на Република България в Ел Ей Юлия Церова, която поздрави учениците и пожела "тази прекрасна родолюбива инициатива никога да не свършва".

На празника дойдоха десетки семействата на българи, живеещи в Лос Анджелис - много от тях записали вече децата си за следващата учебна година, допълва БТА. Започнаха записванията и за летен лагер за българските деца на Лос Анджелис.

Училище "Иван Вазов" е проект и се финансира от Фондация BulgariCA за "разпространение на българска писменост и култура в САЩ", която през 2004 година създава и първото печатно издание на български език на Западния бряг в САЩ, което излиза вече и онлайн.