Тръмп и Ердоган
Тръмп и Ердоган / БГНЕС
Американският президент Доналд Тръмп прие днес в Белия дом турския си колега Реджеп Тайип Ердоган, съобщи АФП. Агенцията отбелязва, че това е първа деликатна среща на четири очи между двамата президенти на фона на разногласия по въпроса за сирийските кюрдски милиции.

Тръмп и Ердоган
БГНЕС

САЩ и Турция се сблъскват заедно със споделени заплахи, заяви Тръмп, визирайки терористичната заплаха. Той каза това на обща пресконференция с Ердоган след срещата им в Белия дом, предаде ДПА. "Днес ние сме изправени пред нов враг в борбата срещу тероризма и отново ние заедно се опитваме да се противопоставим на тази заплаха", каза Тръмп. "В последните години и дори наскоро турският народ преживя ужасяващи терористични атаки", припомни американският президент. Той каза, че американо-турските отношения ще останат несломими в борбата срещу Ислямска държава в Сирия и Ирак.

Тръмп и Ердоган
БГНЕС

Тръмп посочи, че САЩ поддържат Турция в борбата с тероризма, в това число и с ИД, а също и с ПКК, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС. "Ние предлагаме нашата подкрепа за турския народ. Ние поддържаме Турция в борбата с тероризма и терористичните групировки, като ИД и ПКК, за да гарантираме, че за тях няма да има сигурно място", коментира той, цитиран от ТАСС.

Тръмп и Ердоган
БГНЕС

Тръмп каза, че за него е голяма чест да приеме Ердоган в Белия дом, допълва Асошиейтед прес. След срещата с него американският президент каза, че поисканото от турския президент американско военно оборудване ще бъде доставено на турската страна в най-кратки срокове, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Тръмп и Ердоган
БГНЕС

След срещата турският президент пък каза, че е важно за стабилността и мира Турция да има добри отношения със САЩ, предаде Ройтерс. Той заяви, че се надява на бъдещи консултации и сътрудничество със САЩ, поставящи нова основа на двустранните отношения. Ердоган заяви, че двамата с Тръмп са се договорили да работят заедно в областта на икономиката и търговията.

Тръмп и Ердоган
БГНЕС

Той каза, че победата на Тръмп на изборите е довела до нова надежда за Близкия изток, предаде Ройтерс. Турският президент засегна и темата за Кюрдските сили за защита на народа и каза, че американското използване на тези сили в региона противоречи на договорката и никога няма да бъде прието от Турция, предаде Ройтерс.
БТА