Владимир Путин
Владимир Путин / БГНЕС
Президентът на Русия Владимир Путин внесе днес нови предложения за поправки в конституцията, сред които и това в текста й да бъде записано, че бракът е съюз между мъж и жена. Това съобщи днес пред журналисти заместник-председателят на долната камара на руския парламент Пьотр Толстой, предаде ТАСС.

"В последния ден от приемането на поправките в конституцията и в първия ден на Великия пост президентът Владимир Владимирович Путин внесе в Държавната дума своите предложения. Те са изложени на 24 страници. За мен най-важно е предложението в основния закон да бъде закрепено понятието за брака като съюз между мъж и жена. Радвам се, че тази поправка се появи с подписа на държавния глава", заяви Толстой.

Според изявление на председателя на Думата Вячеслав Володин има предложение в изменената конституция да се спомене за вярата в Бога, допълни ДПА.

Информационната агенция припомни, че прокламирането на хомосексуализма в Русия е престъпление съгласно закон, подписан от Путин през 2013 г. Наскоро той каза, че докато е президент, еднополовите бракове няма да бъдат узаконени в Русия.
БТА