/ iStock/Getty Images
Адресът на избирателната секция за парламентерните избори на 4 април в град Буджиба, Малта, е променен заради ограничителните мерки, въведени в страната. Това информират от Министерството на външните работи (МВнР).

Хотелът, в който първоначално трябваше да гласуват нашите сънародници, е затворен. Настоящият адрес на избирателната секция е: Dolmen Hotel Malta, Qawra, SPB 2402 St. Paul’s Bay (№323600294).
 
Сънародниците ни в Малта ще могат да упражнят правото си на глас на изборите за народни представители на 4 април 2021 г. в две избирателни секции – в град Буджиба и в град Сейнт Джулианс, чийто адреси са публикувани на сайта на МВнР.
 
След като на 26 март 2021 г. вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева проведе телефонен разговор с министъра на външните работи на Малта Еварист Бартоло, страната отмени решението си да откаже организирането на изборите поради въведени строги ограничителни мерки заради коронавируса.
 
Малта даде съгласие за провеждане на изборите при условие, че няма опашки пред секциите и чакащите са на дистанция 2 метра един от друг. В изборното помещение трябва да има по 4 кв. м на човек, температурата на гласоподавателите трябва да бъде измервана, а те да дезинфекцират ръцете си.