Руският премиер Дмитрий Медведев
Руският премиер Дмитрий Медведев / БГНЕС
НАТО няма да се намеси, ако Русия прибегне до ядрено оръжие в отговор на украинската агресия и Киев трябва да осъзнае това поне отчасти. Това предрича във вторник в социалната мрежа "Телеграм" Дмитрий Медведев, заместник-председател на руския Съвет за сигурност, предаде ТАСС.

"Русия има право да използва ядрено оръжие, ако това е необходимо. При определени предварително случаи. В строго съответствие а Основите на държавната политика в областта на ядреното възпиране", пише той.

Медведев: В Украйна трябва да организират референдуми за присъединяване към Русия

В поста си в мрежата Медведев предлага "да си представим, че Русия е принудена да употреби най-страшното оръжие срещу украинския режим". Той обяснява, че този режим е извършил "мащабен акт на агресия" и е "опасен за съществуването" на Русия.

"Допускам, че НАТО няма да се намеси в конфликта при такова развитие", заключава бившият руски президент. По думите му за западния алианс сигурността на Вашингтон, Лондон и Брюксел е "много по-важна от съдбата на и никому ненужната и загиваща Украйна". Медведев изразява убеждението си, че "задокеанските и европейските демагози" нямат намерение да загиват в ядрен апокалипсис" и е добре "властите в Киев почне частично да осъзнаят този печален извод".
БТА