Продължава операцията за освобождаване заложниците в Колубмия
Продължава операцията за освобождаване заложниците в Колубмия / netinfo
 Участниците в операцията за освобождаване на трима заложници на колумбийските леви бунтовници очакват от партизаните от ФАРК да получат информация къде се намират двете жени и малкото дете, които са обещали да пуснат, предаде ИТАР-ТАСС. Двата венецуелски вертолета, пратени в Колумбия от посредника в операцията, венецуелският лидер Уго Чавес, са в очакване за допълнителни инструкции в град Вилявисенсио, близо до столицата Богота.

Революционните въоръжени сили на Колумбия държат от години десетки заложници, които напоследък се съгласиха да да разменят срещу свои активисти, озовали се в затвора. Засега като жест на добра воля ФАРК се съгласи да пусне Карла Рохас, сътрудничка на кандидат-президентката Ингрид Бетанкур, нейният тригодишен син Емануел и бившата депутатка Консуело Гонсалес.

С един от вертолетите пристигна заместник-министърът на външните работи на Венецуела Родолфо Санс. Той се срещна с представителя на колумбийското правителство Луис Карлос Ретрепо за обсъждане на последни подробности около освобождаването на тримата.

Очаква се, че през следващите няколко часа хеликоптерите, които трябва да ги вземат, трябва да отлетят за посочено от партизаните място в джунглата. Предполага се, че те ще бъдат освободени още днес.