Принц Хари и принц Уилям загубиха майка си лейди Даяна през август 1997 г.
Принц Хари и принц Уилям загубиха майка си лейди Даяна през август 1997 г. / Guliver/Getty Images
Принц Уилям заяви, че за него шокът от загубата на майка му принцеса Даяна преди две десетилетия все още не е отминал. Думите му идват два дни след като по-малкият му брат Хари спомена за емоционалните си проблеми във връзка с кончината ѝ, предаде Ройтерс.

Принцеса Даяна - най-впечатляващата жена на всички времена

Даяна загина в автомобилна катастрофа в Париж през август 1997 г., когато Уилям бе на 15 години, а Хари - на 12.
"Все още усещам шока 20 години след смъртта на майка ми", заявява принц Уилям в предаване на Би Би Си.

Неподражаемият стил на принцеса Даяна (СНИМКИ)

"Хората казват, че шокът не може да продължи толкова дълго, но това не е така, поясни Уилям. „Изобщо не можеш да го преодолееш - това е незабравим голям миг, който не те оставя през целия ти живот. Просто привикваш да живееш с него".
Уилям и Хари се изказаха в рамките на кампанията си, която цели да се привлече общественото внимание върху свързани с психичното здраве проблеми и да се окуражат хората да говорят открито, вместо да прикриват емоциите си.

Принц Уилям утеши скърбящо момиченце: И аз загубих мама, когато бях малък

Във вторник принц Уилям пусна видеоклип, включващ телефонния му видео разговор с американската певица Лейди Гага, която страдала от посттравматичен стрес, след като била насилена на 19-годишна възраст.

Принц Хари призна за хаоса в живота си след смъртта на майка му

В понеделник принц Хари проговори за сериозните си психични проблеми след смъртта на майка си. Той разкри, че близо 20 години живял в "пълен хаос", като многократно е бил "близо до пълен срив".
БТА