Принцеса Даяна често е наричана кралицата на сърцата, заради способността й да се сближава с обикновените и не така благословени от съдбата хора.

Години след смъртта й, Даяна остава любимата принцеса на цял свят, а животът и не спира да вълнува хората.

Вижте 7 малко известни факта за принцеса Даяна

Даяна не е добра ученичка. Тя се проваля на два изпита и напуска West Heath School на 16 години. Баща й настоява да посещава шведско училище, но тя държи да се прибере вкъщи.

Принцеса Даяна е най-впечатляващата жена на всички времена

Даяна е учителка в детска градина. След като завършва училище в Швеция, тя работи като детегледачка, преди да си намери работа като детска учителка в Young England School.

Принцесата иска да е балерина. Ходи на балет като дете, но става прекалено висока. Но любовта й като това изкуство я прави лоялен спонсор на English National Ballet до смъртта й.

Доналд Тръмп преследвал принцеса Даяна

Тя води децата си на места, които не са типични за кралски особи. Например в Disney World и McDonald's, както и в клиники за болни от СПИН и бездомници.

Продават парче от сватбената торта на Даяна и Чарлс

Нейният любим десерт е пудинг с масло. Нейният готвач - Дарън Маграти, разказва, че принцесата често влиза в кухнята, докато го приготвя и си похапва от него.

Принц Чарлз първоначално излиза със сестрата на Даяна - Сара Спенсър. Бъдещата принцеса го среща на семейна сбирка, когато е на 16 години.

Принцът и Даяна се сгодяват, когато тя е на 19 години, а на сватбата си е 20-годишна. Чарлз, който е 12 години по-възрастен, е под нарастващ натиск да се ожени.