/ Guliver/Getty Images
Британският принц Хари е претърпял "пълен хаос", преди в крайна сметка да потърси помощ, за да се справи с ефекта от смъртта на майка му принцеса Даяна, каза той в интервю.
 
В интервю за в. "Телеграф" 32-годишният принц заяви, че е прекарал години в опити да отърве от емоциите си след смъртта на Даяна през 1997 г., когато е бил само на 12 години.
 
Принцовете Уилям и Хари почитат паметта на майка си с цветна градина

"Моят начин за справяне с това е заравям главата в пясъка, отказвайки се въобще да мисля за майка ми, защото защо това ще помогне? Това само ви кара да бъдете тъжен. Това няма да я върне", каза той.
 
Чак след навършването на 28 г. принцът потърсил помощ при специалисти по психични проблеми, след като бил насърчаван от страна на други, включително и след "огромна подкрепа" от по-големия си брат принц Уилям.
 
"Минаха близо 20 г. без да мисля за това и след това две години пълен хаос... Не знаех какво не е наред с мен", каза той.
 
Принцеса Даяна е най-впечатляващата жена на всички времена

Макар Хари да е споменавал и в миналото за скръбта си и да е поддържал благотворителни организации за психично здраве, той е много чувствителен към вниманието на медиите. Разговорите открито за изпитаното от него са голяма рядкост.
 
Принц Уилям утеши скърбящо момиченце: И аз загубих мама, когато бях малък

Диана и приятелят й Доди ал Файед загинаха при автомобилна катастрофа в подлез в Париж на 31 август 1997 г., заедно с техния шофьор французина Анри Пол, след като се опитвали да се отърват от преследващи ги фотографи, търсещи сензационни снимки.
 
Смъртта й предизвика масов изблик на скръб сред обществеността. На погребението, предавано и гледано по целия свят, Хари вървеше след ковчега й.
 
18 години след смъртта й, гробът на принцеса Даяна е в окаяно състояние

Принцът каза в интервюто за "Телеграф", че наскоро се сблъскал с мъката от загубата на майка си, както и със справяне с натоварването на това да си член на кралското семейство, включително преодоляване на чувството за "борба или бягство" по време на ангажименти.
 
"Аз по принцип не знам как ние (кралски особи) оставаме нормални. Нямам никакви тайни, аз най-вероятно съм бил много близо до пълен срив многократно", каза още Хари.
БГНЕС